Gemensam plattform

Fokus på prioriterade frågor i vår leveranskedja

Gemensam plattform bygger på ett rikt arv i form av offentliga och privata partnerskap och stöder bland annat små jordbrukare i 13 länder.

 

Vår CSR-strategi  | Certifieringar  |  Plast och återvinning  l  FN: s världsmål 

 

JDE Common grounds grundades 2018 i samarbete med Rainforest Alliance och är utformat för att förbättra de sociala, ekonomiska och miljömässiga förhållandena i de regioner där kaffe odlas. Våra tre fokusområden, hållbarhet, jämlikhet och välstånd för jordbrukare, behandlar prioriterade frågor för att främja ständiga förbättringar i vår leveranskedja.

Med 26 pågående projekt stöder programmet för närvarande små jordbrukare i 13 ursprungsländer och 2018 representerade det 86% av JDE: s leveranskedja för grönt kaffe. År 2025 kommer hela vårt sortiment av gröna bönor att täckas av Common grounds, och man kan med rätta tala om 100% ansvarsfull odling och upphandling. Men vi stannar inte här. Vi övervakar, utvärderar och lär oss noggrant av våra framsteg för att säkerställa ständiga förbättringar så att vi hela tiden kan bidra till en hållbar marknad för kaffe och te på ett meningsfullt sätt.

Se hela listan här