Ekologiskt och hållbart

Smaken av ett gott samvete

Kaffe med karaktär

Vårt mål är att skapa en hållbar kaffe-och temarknad. Genom att välja kaffe och te från Jacobs Douwe Egberts hjälper du oss att tillsammans nå vårt mål om en hållbar kaffevärld.

En hållbar framtid

Det vill vi alla ha

Låt ditt företag njuta av kaffe, te och chokladdryck med gott samvete – och samtidigt delta i kampen för vår miljö och våra medmänniskor.

När du köper våra hållbara produkter bidrar du nämligen till att förbättra villkoren för kaffe-, te- och kakaobönderna.

Både hållbara och ekologiska

UTZ Certified är en certifiering inom området hållbarhet och även utgångspunkten för vårt arbete. Flera av våra produkter är hållbara och dessutom ekologiska.

    

Hållbara framsteg

Jacobs Douwe Egberts bidrar till en hållbar framtid. Här är några exempel

Produktion

Målet för 2020 är att den totala energiförbrukningen från vår produktion ska minska med 10 %. 2013 och 2015 nådde vi en minskning på 3 %. Vi använder redan förnybar energi på fabriken i Gävle och Joure. I fabriken i Joure ovandlar vi kaffesump till ånga som täcker 90 % av värmeförbrukningen i fabriken, dessutom använder vi avloppsvatten för att utvinna biogas som värmer upp våra ångpannor.

Transport

Genom att samordna leveranserna till två av våra anläggningar har vi lyckats öka lasten och minska körsträckan för varje lastbil. Vårt koldioxidavtryck för logistiken i Holland och Belgien har minskat med en femtedel sedan 2013.

Kaffemaskiner

Nästan alla våra energieffektiva kaffemaskiner har ett eko-program. Därmed blir det lätt för dig att också vara hållbar. Vi använder också biologiskt nedbrytbara koppar och våra förpackningar tillverkas i största möjliga utsträckning av återvunnet material.

Fokuserar ditt företag på hållbarhet?

Hos JDE Professional har vi ett stort utbud av ekologiskt och hållbart kaffe från Gevalia, Piazza d’ Oro och L’OR samt teer från Pickwick. 


   

Läs mer om våra varumärken

Tre dimensioner av hållbarhet

Vårat hållbarhetsarbete bygger på tre huvudområden: Ekonomi, miljö och socialt ansvarstagande. Vi arbetar i synnerhet med UTZ Certified och inför ständiga förbättringar vad gäller energi, vatten, avfall, förpackningar och människor.

UTZ Certified

UTZ Certified fokuserar lika mycket på alla 3 dimensionerna. Bönderna får utbildning så att de själva kan ta ett miljömässigt och socialt ansvar för samhälle och produktkvalitet.

Fairtrade

Fairtrade fastställer minimipriser och fasta bonusar till bönderna. Det vill säga ”rättvisa priser”.

 

Ekologiskt jordbruk

I ett ekologiskt jordbruk läggs stor vikt vid natur- och miljöskydd, djurskydd och livsmedelskvalitet. Det innebär bland annat att produkterna inte odlas med kemikalier och bekämpningsmedel. Vi arbetar med både KRAV och EU- lövet som garanterar en ekologisk produktion och produkt.  

Ansvarsfullt företagande

Från kaffeskörd till kaffekopp

Vi drivs av vår passion för kaffe & te och vår vilja att värna om människor och miljö. JDE:s program omfattar 3 kärnområden:

  • Vi stöder globala partnerskap och projekt för att lösa de största utmaningarna.
  • Vi köper kaffe och te som certifierats enligt internationellt erkända standarder såsom UTZ, Rainforest Alliance och Fairtrade.
  • Genom att samarbeta direkt med våra leverantörer bidrar vi till att förbättra arbetsförhållanden och skydda naturresurserna där kaffe och te odlas.

 

Vårt kaffe och te för människor samman

Kaffe och te för människor samman. Därför stöder vi sociala initiativ. Vi anser nämligen att alla förtjänar en god kopp kaffe.

Fantastiska saker kan hända över en kopp kaffe.