Så här väljer du den bästa kaffemaskinen till ditt företag

Det finns inte bara en enda kaffemaskin som är den bästa. Det beror helt och hållet på antalet medarbetare, deras preferenser, vad som är praktiskt möjligt och självklart priset! Funderar du på att köpa en ny kaffemaskin till företaget men vet inte vilken du ska välja? Då ska du fortsätta läsa här, där vi går igenom fördelar och nackdelar med olika typer av maskiner.

Manuell espressomaskin

Den manuella espressomaskinen gör kaffe i en klass för sig och är ett perfekt val för företag som har tid och resurser för att vara noga med kaffet. Här måste man nämligen själv dosera, mala och pressa bönorna innan man kan brygga kaffet. Det kan verka omständligt men med en bra introduktion lär sig medarbetarna snabbt hur man gör en god kopp kaffe till fikarasten.

Köper du en manuell espressomaskin så investerar du i en god kaffeupplevelse, och det skickar ut en stark signal till kunder, anställda och andra besökare på kontoret.

En manuell espressomaskin är den bästa kaffemaskinen om ...

Ni vill ge era medarbetare och kunder den ultimata kaffeupplevelsen. Om kvalitet och bra råvaror är viktigare än bryggningstid så är den manuella espressomaskinen utan tvekan den bästa kaffemaskinen till företaget.

Den manuella espressomaskinen är framför allt ett bra val till företag som har en allt-i-allo anställd eller en liten matsal där de anställda kan hämta kaffe på rasten. Observera att manuella espressomaskiner ofta kommer utan extrautrustning. Kontrollera därför om kvarn, press, mjölkkanna och mått medföljer.

En manuell espressomaskin kallas ofta för en halvautomatisk espressomaskin (och det kanske är en bättre benämning) eftersom delar av kaffebryggningen görs automatiskt.

Se våra espressomaskiner

Automatisk espressomaskin

En automatisk espressomaskin gör kaffe i samma utsökta kvalitet som en manuell espressomaskin. Skillnaden är bara att man inte själv behöver dosera, mala och pressa bönorna. Med en automatisk espressomaskin får dina medarbetare kort sagt kvalitetskaffe med bara en knapptryckning. I en hektisk kontorsmiljö är den automatiska varianten därför både populärare och lämpligare än den manuella. Många av de automatiska espressomaskinerna har ett inbyggt mjölksystem, vilket betyder att dina medarbetare kan få många olika kaffevarianter på fikarasten.

En automatisk espressomaskin är den bästa kaffemaskinen om ...

Du uppskattar gott kaffe och vill ha en effektiv kaffemaskin på kontoret. En automatisk kaffemaskin är det bästa av två världar - och dessutom har maskinerna oftast en kort bryggningstid och är lätta att rengöra.

Kapselmaskin

Kapselmaskiner är användarvänliga. Den gör det framför allt lätt för dina medarbetare att få en god kopp kaffe på fikarasten, men den här typen av maskin är också enkel att använda för kunder och andra gäster på kontoret som inte är vana att använda maskinen.

Därutöver kännetecknas de flesta kapselmaskiner av att de kräver minimalt med rengöring och underhåll. I gengäld är kaffekapslar dyra jämfört med andra typer av kaffe. Innan du väljer en kapselmaskin bör du därför vara medveten om att driftskostnaderna kan bli högre än vid andra typer av kaffemaskiner. Om ditt företag har gröna ambitioner så är kapselmaskinen kanske inte det bästa valet till kontoret. Kapslarna består nämligen främst av problematiska material som plast och aluminium. Väljer du en kapselmaskin bör du därför sortera dem så att de kan återvinnas.

En kapselmaskin är den bästa kaffemaskinen om ...

Ni vill göra det enkelt för anställda och kunder att få en god kopp kaffe på kontoret. Med en kapselmaskin får ni dessutom en kaffemaskin som är driftssäker och lätt att underhålla.

Cafitessemaskin

Cafitessemaskiner är enkla att använda och gör välsmakande kaffe av 100 % espressokoncentrat. Det innebär att du får kvalitetskaffe på rekordtid eftersom bönorna inte behöver malas och pressas först. I gengäld ska du vara medveten om de olika fördelarna och nackdelarna med att välja en kaffemaskin som brygger kaffe på koncentrat. Koncentratet måste t.ex. förvaras i frysen, därför måste du se till att kaffemaskinen står intill en frys med plats för koncentratet. I gengäld kan du glädjas över att espressokoncentrat oftast är billigare än både kapslar och hela bönor, samtidigt som det har en längre hållbarhet. Du behöver alltså inte fundera så mycket över hållbarheten när du gör dina inköp.

En Cafitesse är den bästa kaffemaskinen om ...

Du föredrar en kaffemaskin som är billig i drift och samtidigt gör gott kaffe till dina anställda. Det går inte att känna på smaken att kaffet är gjort av koncentrat, det smakar precis som kaffe som bryggts på färska bönor.

Se våra cafitessemaskiner

Kaffebryggare

Knappt 50 % av svenskarna föredrar bryggkaffe. Väljer du en kaffebryggare till kontoret har du därför säkrat en smakupplevelse som faller de flesta på läppen. De flesta kaffebryggarna är både lätta att använda, underhålla och rengöra. När du investerar i den här typen av kaffemaskin får du alltså en tillförlitlig maskin som gör gott kaffe varje dag. Observera att kaffebryggare ofta har mindre kapacitet än andra typer av kaffemaskiner. Därför passar den här typen av bryggare oftast bäst på mindre företag.

En kaffebryggare är den bästa kaffemaskinen om ...

Du föredrar en kaffemaskin som är enkel och billig i drift och samtidigt gör gott kaffe till personalen. Alla dessa kriterier lever en kaffebryggare upp till.

Se våra kaffebryggare

För dig som vill bli en riktig kaffeexpert

För dig som vill bli en riktig kaffeexpert