Vad är te?

Pickwick har använt te av högsta kvalitet sedan 1753. Här på sidan berättar vi mer.

Vi har druckit te i århundraden och det har alltid varit en del av vårt liv. Te är mer än bara en varm dryck. Är du nyfiken på processen bakom teet? Klicka på prickarna i slidern nedan för att läsa.

Rätt miljö

Varifrån kommer te

Pickwick får sitt te från många platser i världen, men det mesta kommer från Indiens, Sri Lankas och Indonesiens främsta odlingsområden. Det är viktiga länder för oss eftersom de har ett perfekt klimat och plantage på rätt höjd. Det skapar ett bättre te.

Sort te fra Pickwick

SVART TE

Svart te kommer från tebusken Camellia Sinensis. Det framställs av grönt te som har fermenterats. Fermenteringen ger tebladen den bekanta svarta färgen. Svart te är det mest sålda i världen.

Grøn te fra Pickwick

GRÖNT TE

Grönt te kommer från samma tebuske som svart te, Camellia Sinensis. Grönt te fermenteras inte och värms inte heller upp. Därför har det inte samma framställningsprocess som andra tesorter. På så sätt bevaras en stor del av bladens vitaminer och mineraler. Eftersom de genomgår mindre behandling behåller bladen även sin vackra, gröna färg. 
Grönt te är känt för sitt höga innehåll av antioxidanter och har därför en positiv inverkan på hälsan.

Rød Rooibos te fra Pickwick

ROOIBOSTE

Rooiboste är egentligen inte te. Rooibos, eller rött te, kommer från en buske som växer i Sydafrika. Buskens barr plockas, krossas och placeras sedan i solen för syresättning. Namnet kommer från Nederländerna och betyder ”röd buske”. Rooibos innehåller stora mängder C-vitamin och mineraler.

Örtte och rött te är egentligen inte te

Eftersom örtte inte kommer från en teplanta utan en barrbuske är det egentligen inte te. Men det är inte så viktigt, eftersom örtte är lika gott som riktigt te och innehåller stora mängder vitaminer och mineraler.

Teens historie, opdagelse | Pickwick

Upptäckten av te

För cirka 4 700 år sedan upptäcktes te av kejsaren Shen Nung. Under en paus blandades hans kokande dricksvatten med några blad. Det visade sig smaka gott. I Europa introducerades teet år 1610. 1750 förenklades transporten av te.

 

Teens historie | Pickwick

Te i Europa

1937 började vi kalla vårt te för Pickwick. Tidigare gick det under namnet Douwe Egberts, precis som kaffet. Förpackningen har utvecklats mycket under 1900-talet. 1910 såldes teet fortfarande i koner. 1938 kom tepåsen av bomull, som vi känner igen idag. Sedan dess har både påsen och förpackningen uppdaterats och utseendet har förändrats för att följa med i tiden.