Gevalia Heritage Selection

En smakrik historia

LITE EXTRA OMTANKE är början på så mycket gott här i världen. Och du kan ta del av det här och nu – när du välkomnas av väldoften från en nybryggd kopp Gevalia Heritage Selection, och tar den där första, efterlängtade, smakrika klunken.

För många världen över är kaffe mycket mer än en dryck. Det är en kultur som gått i arv, ett hantverk som förfinats genom generationer och en tradition att mötas kring och njuta av. För oss på Gevalia har det präglat vardagen ända sedan 1853 – och all den glädjen och omsorgen får sitt uttryck i Gevalia Heritage Selection.

Vetskapen att vår omtanke omfattar alla i hela kaffets långa resa är en viktig ingrediens i den njutbara upplevelsen. Det är inte bara ett önskemål från många kaffeälskare i dag – det är ett självklart krav. Detsamma gäller den höga kvaliteten på råvarorna och på vårt hantverk som ger den där unika smaken och doften.

 

”I rosteriet i Gävle sitter kärleken till kaffet
i väggarna. Det är en del av vårt över 100
år rika arv som trygg och uppskattad kaffe-
leverantör. Och precis som förr lastas kaffet
av vid kajen, och provrostas och provsmakas
av våra sensorik experter. Godkända bönor
rostas sedan med omsorg och precision, och
komponeras till perfekt balanserade och
njutbara helhetsupplevelser. Och du kan ta
del av det här och nu..”
Jonas Larsson, rostmästare

 

SOM EN DEL I VÄRLDENS STÖRSTA KAFFEHUS kan vi göra stor skillnad – både vad gäller kvalitet och hållbarhet. Och i nära samarbete med proffs i hela kaffets långa resa lyfter vi kaffet till den kvalitetsnivå som det verkligen förtjänar, och som är värt lite extra för både dig som serverar det och dig som blir serverad.

Vi brinner också för möten och kunskapsutbyte – både mellan oss kaffeproffs och med gästerna. Att dela kunskapen om kaffet till alla kaffeälskare som bara blir fler och fler. Med ökat intresse kommer ökad insikt och en höjd kvalitetsmedvetenhet. Det lönar sig för alla oss som inte nöjer oss med OK.

VÅR SMAKRIKA HISTORIA OMFATTAR ÖVER 100 ÅR AV OMTANKE. Om smak, textur och arom på kaffet i din kopp Gevalia Heritage Selection. Och vi förverkligar vår vision med passion. I urvalet finns i dag två fina bryggblandningar: Gevalia Heritage Selection 1853, hela bönor och bryggmalet, och Gevalia Heritage Selection 1920, bryggmalet.

Har du bråttom när du första gången smakar Gevalia Heritage Selection kanske du tänker ”ah, så gott – det behövde jag”. Har du lite mer tid att njuta hinner du konstatera att det är de där fina fruktiga eller kryddiga tonerna som får dig att älska just det här kaffet.

GEVALIA HERITAGE SELECTION

1853

LYXIGT & FRUKTIGT

GEVALIA HERITAGE SELECTION 1853 är ett elegant och stilrent konnässörkaffe som bjuder på en lyxig och fruktig upplevelse. Sitt namn har det fått från det år då en äventyrlig 26-åring – Victor Th Engwall – grundade det handelshus som i dag är Gevalia.

Så här beskriver vi 1853-upplevelsen: Fruktig, välbalanserad smak av bigarråer och röda äpplen. Lyxig doft och eftersmak med nyanser av kanderade nötter och choklad.

Läs mer om Gevalia Heritage Selection 1853 •••>

GEVALIA HERITAGE SELECTION

1920

GENERÖST & NÖTIGT

GEVALIA HERITAGE SELECTION 1920 är en stor och karaktärsrik kaffeupplevelse – generös och kryddig. Och 1920 var det år då Gevalia blev det offentliga namnet på ett redan älskat kaffe som snart blev det mest köpta i Sverige (och som är det än i dag). Så här beskriver vi 1920-upplevelsen: Generös smak av mörk choklad, söt citrus och valnötter. Fyllig nötig doft och balanserad eftersmak med mild söt rökighet och toner av farinsocker.  

Vi vet att efterfrågan på specialkaffe och kaffe med tydlig stil och karaktär bara ökar. Samtidigt genomgår bryggkaffet, som redan har en stark ställning hos oss här i Norden, något av en renässans. Vi älskar våra traditioner och gläds på samtidigt av att se nya, spännande sidor av dem. Och där passar Gevalia Heritage Selection med sin rika smakbild och historia in perfekt.

Läs mer om Gevalia Heritage Selection 1920 •••>

 

 

 

 

ETISKA
INKÖP

ODLINGEN AV KAFFEBÖNORNA ÄR OMTANKE OCH ETT HANTVERK I SIG, och alla odlingsplatser är unika. Smakresan börjar redan i jordmånen, på plantan och i plockningen. Och bara bönor med hög kvalitet och rätt egenskaper väljs ut till Gevalia Heritage Selection.

Bönorna vi väljer för Gevalia Heritage Selection kommer från hållbara, certifierade odlingar i Latinamerika, Sydamerika och Asien. Odlingsplatserna är kända för sina fina arabicabönor, och de flesta odlingarna är små, familjedrivna verksamheter där hantverket ofta gått vidare i generationer.

Vi samarbetar med Rainforest Alliance, och Gevalia Heritage Selection är till 100 procent certifierat av dem. Det ger en garanti för att kaffet produceras med omsorg om miljön, för bevarande av biologisk mångfald – och med bättre sociala villkor för dem som arbetar på odlingarna.

Med känsla och kunskap

från över 100 års erfarenhet

I ROSTERIET I GÄVLE SITTER KÄRLEKEN TILL KAFFET I VÄGGARNA. Det är en del av vårt rika arv från över 100 år som trygg och uppskattat kaffeleverantör. Och precis som förr lastas kaffet av vid kajen, och provrostas och provsmakas av våra sensorikexperter. De bönor som godkänts rostas sedan med omsorg och precision, och komponeras till perfekt balanserade och njutbara helhetsupplevelser.

Vår Rostmästare Jonas Larsson har förmågan att locka fram de allra finaste tonerna och nyanserna ur kvalitetsbönorna som utgör våra blandningar. För Gevalia Heritage Selection 1853 används bland annat metoden slow roasting där rostningen görs vid lite lägre temperatur och under längre tid – vilket ger smakerna mer tid att utvecklas.

 

Vill du bli en del av

Gevalia Heritage Selection?

Kontakta oss för att ta reda på hur.

 

MED OMTANKE GÅR NJUTBART OCH HÅLLBART HAND I HAND, och Gevalia Heritage Selection bjuder på det med kvalitet och i samarbete med kaffeproffs Sverige runt. Allt med känsla och kunskap från över 100 års tradition och passion. Och du kan ta del av det här och nu.

Välj din bransch