Miljövänliga kaffemaskiner

På JDE Professional fokuserar vi på hållbarhet och socialt ansvar, när det gäller
kaffe, ingredienser och kaffemaskiner. Alla våra leverantörer är skyldiga
att följa vår Supplier Code of Conduct.

Få en miljövänlig kaffelösning med en OMNI-maskin

Våra OMNI-maskiner tillverkas i Italien av Evoca Group och har ett högt miljöfokus:

Lång hållbarhet och endast originalreservdelar från Evoca

Maskinerna är tillverkade av ett material som har en återvinningsgrad på 94 %

Energieffektiva maskiner med effektklass A +

Ingen störande ljud i standby-läge, och alla maskiner har en ljudnivå på under 70 decibel (<70dB) Miljömärkning: CE, Eco, ISO 9001, ISO 14001

Våra OMNI-maskiner

Är du redo för en hållbar kaffemaskin?

Cafitesse-kaffemaskiner

Känner du till våra hållbara och energieffektiva Cafitesse-kaffemaskiner? Inte? Då har du kommit till rätt ställe. Våra Cafitesse-kaffemaskiner:

En energieffektiv kaffemaskin
UTZ-certifierade och ekologiska blandningar
100 % grön el
Sparar 2 600 ton koldioxid varje år
Minimalt med svinn
100 % god smak

Våra Cafitesse-kaffemaskine

Kaffelösningar med hållbara kaffekoncentrat

Vi erbjuder också renoverade uthyrningsmaskiner som ett hållbart alternativ, vilket bidrar till en minskning av koldioxidutsläppen med 28 %. Dessa maskiner, Cafitesse och Promesso, har dessutom en lösning för kaffekoncentrat, som ger minimalt med svinn.

Vi erbjuder certifierat kaffe till både Cafitesse och Promesso: flera UTZ-certifierade sorter, och till Cafitesse dessutom en sort som är både ekologisk och UTZ-certifierad.

Kaffesump från produktionen används till värmeåtervinning. Koncentratprodukter ger ingen kaffesump alls, vilket kan jämföras med kaffebönor som ger cirka 15 g kaffesump per kopp. Koncentratet har dessutom minimal krympning.

2 liter kaffekoncentrat ger cirka 370 koppar kaffe (à 1,25 dl), vilket innebär att det krävs cirka 4 paket kaffebönor (4 kg) för samma antal kaffekoppar. En lastbil med frystorkat kaffe motsvarar cirka 3,8 lastbilar med hela kaffebönor, eftersom det får plats mer kaffe i mindre förpackningar.

Dessa maskiner har en återvinningsgrad på 95 %, och med renoverade maskiner uppnås en minskning av koldioxidutsläppen med 28 %.

Se Cafitesse og Promesso maskinerne her

Våra miljövänliga kaffemaskiner

Cafitesse

Ett hygieniskt stängt kaffesystem. Cafitesse-kaffe bryggs på färska kaffebönor som väljs, blandas och rostas noggrant med största omsorg av våra kaffeexperter. Kaffebönorna mals sedan omedelbart för att få full nytta av aromer och smaker. Det ger dig en fantastisk kopp kaffe om och om igen.

L'OR Promesso

L'OR Promesso är en kaffemaskin för dig som vill ha en förstklassig upplevelse – med espresso av högsta kvalitet. Kaffemaskinen ger dig möjlighet att anpassa ditt kaffe vad det gäller styrka och mängden mjölk, och sparar även ditt favoritkaffe till nästa gång.

Omni kaffemaskiner

OMNI-serien består av ett antal robusta maskiner som finns både för hela bönor och malet kaffe. Med dessa maskiner kan man göra en mängd olika kaffedrycker och det finns även möjlighet att få varm choklad. Dessutom finns funktioner som kannbryggning, pekskärm och kolsyrat vatten.

Återvinning och renovering av kaffemaskiner

På JDE Professional återanvänder, återvinner och förnyar vi våra kaffemaskiner. Maskinerna renoveras av experter efter användning, så att de får nytt liv. Dessa renoverade maskiner rengörs, avkalkas och kontrolleras för att fungera som nya. Med våra renoverade maskiner kan vi erbjuda våra kunder ett billigare och mer hållbart alternativ till nya kaffemaskiner av hög kvalitet.