6 tips för att minska kaffekostnaderna 

Medarbetare behöver kaffe. Därför skaffar de flesta företag professionella kaffemaskiner till sin personal. Men vad kostar det företaget att tillhandahålla kaffe? Chansen är faktiskt stor att du som arbetsgivare kan sänka dina kaffekostnader rejält. I den här bloggen hittar du tips om hur du kan minska dina kaffekostnader.

5. Order coffee supplies directly from supplier

Biprodukter är sånt som mjölk, socker, kex och plast- eller pappersmuggar. Det är viktigt att ta en närmare titt på även dessa saker. Köper ni dem separat? Då kan du spara kostnader genom att framöver beställa det du behöver direkt från en och samma kaffeleverantör. Det blir också administrativt enklare och innebär att du snabbare når upp till det belopp som krävs för att få fri frakt.

Läs mer

Leasa eller köp kommersiella kaffemaskiner för att minska kostnaderna 

Detta är förstås självklart – om ni dricker mindre kaffe på företaget så blir kostnaderna lägre. Men visste du att även det omvända är sant? Åtminstone när det gäller priset per kaffeförpackning. När ditt företag växer uppstår även stordriftsfördelar. Det inkluderar även kaffeinköpen. Du står ofta inför valet att antingen köpa eller leasa en kaffemaskin till ditt företag. Ta ett välgrundat beslut baserat på dina affärsbehov, företagets kaffekonsumtion och din önskade budget. Det finns en lösning för alla behov.

Tänk även på underhållskostnaderna

En annan möjlighet till minskade kostnader finns i underhållet av dina professionella kaffemaskiner. Bryr du dig inte om detta alls utan byter ut kaffemaskinerna varje gång de behöver underhållas eller rengöras? Om så är fallet så kommer det att kosta dig extra, eftersom du härigenom förkortar livslängden på företagets kaffemaskiner.

Att underhålla kaffemaskinerna är en investering som alltid lönar sig. De flesta små och medelstora företag brukar själva ta hand om detta. Men för större företag är det enklare (och mer ekonomiskt) att teckna ett underhållsavtal med leverantören. På så sätt kan man vara säker på att eventuella tekniska åtgärder utförs av en person som har den expertis som krävs.


Vårt råd?

  • Se till att underhåll och rengöring utförs noggrant
  • Kontrollera om ditt underhåll matchar storleken på ditt företag
  • Ta ställning till tidskostnaden för internt underhåll kontra kostnaden för ett serviceavtal
  • Ta ställning till om dryckes- eller snabbkaffemaskiner kan användas – dessa är lättare att underhålla och mer ekonomiska än riktiga kaffe- och espressomaskiner

Vill du få personlig rådgivning gällande våra kaffemaskiner för ditt företag? Klicka på knappen nedan.

Byt ut engångsmuggar mot muggar som kan återanvändas

Brukar du beställa kaffemuggar i plast eller papper? De kan enkelt ersättas med hållbara muggar som kan återanvändas. Återanvändbara muggar kan vara en stor investering, men med tiden minskar du kostnaderna jämfört med att hela tiden behöva köpa engångsmuggar. Dessutom är det mer hållbart att välja återanvändbara muggar och bättre för miljön på lång sikt.

JDE Professionals samhällsansvar

Om du följer våra rekommendationer minskar dina kaffekostnader utan att du behöver tumma på kvaliteten på dina medarbetares kaffe. Inom några månader dricker du gott kaffe i fina muggar i en mysig kaffehörna tillsammans med ännu fler kollegor. Och hur bra låter inte det?