Kaffe på kafé: proffsigt, trendigt och klassiskt

Alla våra fina kaféer och coffee shops runt om i Sverige har en viktig gemensam nämnare: de sätter kaffet främst. Vi tar en titt på kulturen och trenderna som bjuder på så många goda upplevelser.

Ända sedan de första kaféerna öppnade här på 1700-talet har gästernas upplevelse stått i fokus. En upplevelse som utgår från kaffet och som förstärks av ingredienser som goda tillbehör, trevligt bemötande och trivsam miljö.

 

Upplevelsernas karaktär skulle kunna delas in i ”unikt-och-Instagram-vänligt” och ”känn-dig-som-hemma”.

 

Unikt-och-Instagram-vänligt

Visst går man ut och fikar för att koppla av och möta folk. Men också för att få det där lite extra goda som man inte kan fixa hemma.

Kunniga baristas som med proffsiga maskiner och hela kvalitetsbönor gör de senaste kaffedryckerna, eller egna specialare som bara finns just där. Gärna serverat på något kul eller annorlunda sätt, i en unik miljö som med fördel delas på sociala medier.

Begreppet Coffee Theater används ibland för showen som en bra barista kan bjuda på. Ljudet av kaffekvarnen, doften av de nymalda bönorna och det sköna bubblandet från mjölkskummaren. Och så resultatet: perfekt kaffe – gärna prytt med latte art som sätter ett leende på läpparna redan innan man för koppen till munnen

Känn-dig-som-hemma

Hållbart, hemtrevligt och bekvämt. Kaféer som får fikapausen att kännas som ett besök hos en gammal vän uppskattas av många.

Grymt gott klassiskt bryggkaffe eller italiensk espresso serverat på traditionellt vis. Kanske en kanelbulle eller ostfralla till, eller till och med en gammal kaféklassiker som ägg- och ansjovis-macka.

Här platsar också andra hemtrevliga drycker som varm choklad och stora muggar gott te.

 

Även det bekanta kan göras trendigt, så klart. Porslin och inredning från andrahandsbutiker är både hållbart och aktuellt.

Hög kvalitet förväntas på kafé

Med kaffet i fokus kommer höga krav på kvalitet. Det ska inte bara vara gott, utan också certificerat och schysst.

Att välja kaffet som ska användas på kaféet eller i coffee shopen med omsorg lägger grunden för gästupplevelsen. Några få öre extra i råvarukostnad per kopp kan ge mycket tillbaka i gästuppskattning och lojalitet. Berättar du om kvalitetsvalet du gjort blir det i sig en signal om omtanke och kvalitetstänk.

 

JDE levererar helhetslösningar som omfattar kaffet, maskinerna, kompetensen, tillbehören, servicen – ja, allt du behöver på restaurangen för garanterat goda upplevelser, trendiga som traditionella. Läs mer om lösningarna eller hör helt enkelt av dig till oss så ses vi över en fika.

 

Få rådgivning