Croque Monsieur De Luxe

10 portioner

Ingredienser

10 skivor surdegsbröd (alt. 2 mindre/person)
10 msk smör
10–20 skivor skinka – bra sort
1 l gruyere, grovriven
1 dl dijonsenap
1 sats bechamel, se recept nedan
10 port grönsallad
Dijonnaise

 

Bechamel

3 msk smör
3 msk mjöl
7 ½ dl gräddmjölk
Salt
Peppar
Muskotnöt

Gör så här

Smöra bröd och stek/rosta ena sidan så den blir gyllenbrun. Vänd på brödskivorna och bred på dijonsenap, bechamel och ost. Lägg på skinka och sen mer bechamel och ost. Baka i ugn på 225°C i 10–15 minuter. Servera med grönsallad och kanske lite dijonnaise på sidan.

Bechamel

Smält ihop smör och mjöl under omrörning. Slå på gräddmjölken och koka upp under omrörning, smaka av med salt, peppar och muskot.

Ta av från värme och låt svalna lite innan den ska användas.

Fler recept