Varma kaffedrinkar

Kaffedrinkstrenden fortsätter att växa och utvecklas i takt med gästernas uppskattning och efterfrågan. Här bjuder vi på fyra recept på drinkar med ett riktigt kvalitetskaffe.

Kokoskaffe & chokladdrink

1 drink

1–2 msk Nutella
1 msk nöt/kokoshack – hasselnöt + rostad kokosflagor blandade
1 dl Gevalia Heritage Selection, nybryggt
2 dl kokosdryck, sötad, skummad

Ringla lite Nutella i botten på ett glas. Bred lite Nutella på kanten av glaset, doppa eller pressa i nöthack på kanten. Slå på kaffe och toppa med skummad kokosdryck.

MochaMint & Chokladdrink

1 drink

1 msk chokladsås
2–3 After eight
1 dl Gevalia Heritage Selection, nybryggt
2 dl mjölk eller ärtdryck, varm + grön hushållsfärg
2–3 msk grädde, lättvispad
Ev. hyvlad choklad & myntablad

Häll chokladsåsen i botten på en kopp eller glas. Lägg sedan 2–3 skivor After eight i botten. Slå på 1 dl kaffe, rör om så det blandas och toppa/skikta den varma mjölken/ärtdrycken, färgad med lite grön husshållsfärg. Toppa med en klick grädde, hyvla över chokladflis och garnera med ett myntablad. Servera direkt.

Mazarinkaffe

1 drink

½ msk mandel, rostad och hackad
½ msk salted caramelströssel
1 msk glasyr (2 dl florsocker + 2 msk vatten)
1 ½ dl mandeldryck - skummad
1 ½ dl Gevalia Heritage Selection, nybryggt

Blanda mandel och salted caramelströssel. Doppa eller ”ringla” glaskanterna i glasyr och pressa sen kanten i strössel. Slå på den skummade mandeldrycken och avsluta med att hälla i kaffet.

Pepparkakskaffe

1 drink

2 dl Gevalia Heritage Selection, nybryggd
2 msk pepparkakskrydda
1 msk farinsocker, mjuk
1 dl mjölk eller ärtdryck, skummad
1 pepparkaka
1 krm pepparkakskrydda

Brygg kaffe med pepparkakskrydda i kaffefiltret. Lägg farinsocker i botten av en kopp eller glas och slå på 2 dl kaffe, rör om. Toppa med skummad mjölk/ärtdryck, lägg på en pepparkaka och pudra pepparkakskrydda på.

Fler recept