Getost & valnötsflatbread med krasse och ruccolatopping

4 smörgåsar

Ingredienser


Flatbread

4 tunna bröd, ex. pitabröd, tunnbröd, tortilla,
pizzabotten, m.fl.
4 msk olivolja
400 g getost, smulad
2-3 msk mjölk
1 dl valnötter, grovhackade
1 dl gula russin
8 cocktailtomater, halverade

Dressing

½ dl balsamicovinäger
1 msk dijon
2 msk honung
½ dl olivolja
flingsalt
svartpeppar, nymalen

Topping

100 g vattenkrasse/Ruccola
½ rödlök, tunnskivad

Gör så här

Sätt ugnen på 200°C

Pensla det tunna brödet med olja och baka av i

ugn ngr minuter så det blir krispigt.

Mosa ihop getost och mjölk.

Ta ut flatbread och bred på ostblandning, strö över nötter, russin och tomathalvor.

Sätt tillbaka i ugn, ytterligare 5 + minuter, så ost och bröd fått fin färg.

Vispa undertiden ihop dressingen, slå vinäger, senap, honung och olja i en bunke och vispa ihop, smaka av med salt och peppar.

Ta ut flatbread, dela i 2-4 bitar, krydda med lite flingsalt och svartpeppar, toppa med vattenkrasse/ruccola/lök och ringla på dressing och serveras.

Fler recept