Cappuccino-pudding är en variant av den klassiska desserten crème brûlee – men med en härlig smak av kaffe.
Receptet är för 6–8 personer
Du behöver
Gör så här
- Förvärm ugnen till 160 grader.
- Lägg kaffebönorna i en kastrull på svag värme i ca 3 minuter. Skaka kastrullen ofta.
- Häll mjölk och kaffegrädde över bönorna och värm upp så att det nästan kokar. Sätt på locket och låt sjuda i 30 minuter.
- Vispa ihop ägg, äggulor, socker och vaniljpulver. Låt mjölkblandningen koka upp igen och häll den genom en sil i äggblandningen. Släng bönorna.
- Häll blandningen i åtta kaffekoppar eller små ugnsfasta skålar, som rymmer ¾ dl. Täck med folie.
- Placera i en långpanna med vatten upp till ca 2/3 av kopparnas/skålarnas höjd.
- Grädda i ugnen i 30–35 minuter tills de har stelnat något.
- Låt svalna i kylskåp i minst 2 timmar.
- Garnera med vispad grädde.
Tips: Puddingarna kan också garneras med siktad kakao eller chokladdekorationer.
-