Recept

Cappuccino-pudding

Små läckra kaffepuddingar

Cappuccino-pudding är en variant av den klassiska desserten crème brûlee – men med en härlig smak av kaffe.

Receptet är för 6–8 personer


Du behöver 

Gör så här 

  1. Förvärm ugnen till 160 grader.
  2. Lägg kaffebönorna i en kastrull på svag värme i ca 3 minuter. Skaka kastrullen ofta.
  3. Häll mjölk och kaffegrädde över bönorna och värm upp så att det nästan kokar. Sätt på locket och låt sjuda i 30 minuter.
  4. Vispa ihop ägg, äggulor, socker och vaniljpulver. Låt mjölkblandningen koka upp igen och häll den genom en sil i äggblandningen. Släng bönorna.
  5. Häll blandningen i åtta kaffekoppar eller små ugnsfasta skålar, som rymmer ¾ dl. Täck med folie.
  6. Placera i en långpanna med vatten upp till ca 2/3 av kopparnas/skålarnas höjd.
  7. Grädda i ugnen i 30–35 minuter tills de har stelnat något.
  8. Låt svalna i kylskåp i minst 2 timmar.
  9. Garnera med vispad grädde.


Tips
: Puddingarna kan också garneras med siktad kakao eller chokladdekorationer.

  1.  

 

Har du testat våra andra receptsajter?