Recept

Kaffeglass

Denna kaffeglass blir extra god med nymalet kaffe. Välj mörkrostade kaffebönor för att få en extra smakrik glass med vacker, brun färg.

Receptet är för 8–10 personer

Du behöver

Gör så här

  1. Värm mjölken i en kastrull tills den nästan kokar.
  2. Lägg kaffet i en tillbringare och häll på den varma mjölken. Låt stå i 4 minuter.
  3. Vispa socker och äggulor i en stor skål tills du får en ljus och fluffig smet.
  4. Häll över kaffemjölken medan du vispar.
  5. Sila blandningen genom en sil tillbaka i kastrullen.
  6. Värm smeten på svag värme under omrörning i 1–2 minuter tills den har tjocknat så mycket att den kan täcka baksidan av en träslev. Smeten får inte koka.
  7. Häll upp i en frysburk och låt svalna. Rör om då och då.
  8. Ställ in i frysen i ca 2 timmar och stjälp sedan upp i en skål. Rör runt med en gaffel tills den mjuknar.
  9. Vispa grädden tills det bildas toppar och vänd ner i den kalla smeten.
  10. Sätt tillbaka i frysen i 1 timme. Stjälp upp i en skål och rör runt igen.
  11. Låt stå i frysen i 3–4 timmar tills glassen har stelnat helt.


Voilà, nu är det glasstajm!

Tips: Ställ kaffeglassen i kylen ca 20 minuter innan du skopar upp den i kulor och serverar.

Har du testat våra andra receptsajter?