Teets ursprung

Här är de länder som producerar majoriteten av världens te

Kina och Indien står för över 50 % av den totala teproduktionen

Klimatet och skörden spelar stor roll för teets kvalitet. För att uppnå samma kvalitet varje gång använder vi upp till 30 olika tesorter i våra blandningar. På så sätt får du alltid samma goda smak när du dricker en kopp te från Pickwick.

Indien

Ca. 30 % av världens teproduktion sker i Indien. Assam i norra Indien är ett av världens största och bästa odlingsområden för te. Teer från detta område har en stark och kraftfull smak med en särskild karaktär och mörk färg. Te från Assam används i de mest populära blandningarna, som English Breakfast. Darjeeling odlas vid foten av Himalaya och är känd som teernas champagne. Det framstående Darjeeling-teet är ett resultat av det kyliga och fuktiga klimatet, den höga höjden och luftens och jordens speciella kvalitet. 

Vill du lära dig mer om processen bakom teet? Läs mer här ›

Kina

Kina står för cirka 23 % av världens teproduktion. Många olika tesorter odlas i Kinas 18 teproducerande områden. I det kinesiska tesortimentet hittar du bland annat grönt te, halvfermenterat te (det så kallade rena teet eller Oolong) och det traditionella svarta teet. De har alla olika karaktär, från milda teer med blomdoft till starka och smakfulla teer.

Sri Lanka (Ceylon)

Runt 10 % av världens te produceras i Sri Lanka. Ceylonteer är kända för sin goda smak, behagliga arom och klara färg. Ceylonte används i många teblandningar.

Indonesien

De två största teproducerande öarna är Java och Sumatra. På Java produceras färgglada och aromatiska teer. Te från Sumatra har ofta en mer metallisk smak och är av sämre kvalitet. 

Afrika

I Afrika började man odla te i början av 1900-talet. De största teproducenterna är Kenya, Tanzania och Malawi. I Kenya odlas te med en stark färg och smak, som påminner om teer från Assam. Rött te kommer inte från teplantan, utan från rooibosbusken som växer i Sydafrika. 


Älskar du te? Hitta recept på goda teer och iste ›