Recept

Cappuccinotårta

Små läckra kaffepuddingar

Tårta för kaffeälskare. Denna cappuccinotårta har en utsökt smak av kaffe, kanel och choklad.

Receptet är för 6–8 personer

Du behöver 

  • 75 g smält smör
  • 275 g krossade mördegskakor
  • ¼ tsk malen kanel
  • 1,5 msk gelatinpulver
  • 3 msk vatten
  • 2 ägg, separerade
  • 115 g ljust farinsocker
  • 115 g hackad mörk choklad
  • 1 ¾ dl espressokaffe
  • 4 dl vispgrädde

Gör så här 

  1. Blanda smör, kaksmulor och kanel. Lägg massan i botten av en rund bakform (20 cm) och tryck ut den ordentligt. Ställ formen i kylskåpet.
  2. Häll gelatinpulver och kallt vatten i en skål och låt stå i 5 minuter. Placera skålen över en kastrull med varmt vatten och rör om för att lösa upp gelatinet.
  3. Vispa äggulor och socker pösigt. Lägg chokladen i en kastrull, häll på kaffe och rör om tills chokladen har smält. Tillsätt äggblandningen och värm försiktigt i 1–2 minuter tills det har tjocknat. Rör i gelatinet och låt blandningen stå tills den börjar stelna. Rör om med jämna mellanrum.
  4. Vispa 1,5 dl av grädden. Vispa äggvitorna till ett fast skum. Vänd först ner grädden i kaffeblandningen och sedan äggvitorna.
  5. Häll blandningen i formen och ställ in i kylskåpet i 2 timmar.
  6. Ta ut tårtan ur formen. Vispa resten av grädden och garnera med vispgrädde, riven choklad och lite kanel.

Har du testat våra andra receptsajter?