Recept

Cappuccinotårta

Små läckra kaffepuddingar

Tårta för kaffeälskare. Denna cappuccinotårta har en utsökt smak av kaffe, kanel och choklad.

Receptet är för 6–8 personer

Du behöver 

Gör så här 

  1. Blanda smör, kaksmulor och kanel. Lägg massan i botten av en rund bakform (20 cm) och tryck ut den ordentligt. Ställ formen i kylskåpet.
  2. Häll gelatinpulver och kallt vatten i en skål och låt stå i 5 minuter. Placera skålen över en kastrull med varmt vatten och rör om för att lösa upp gelatinet.
  3. Vispa äggulor och socker pösigt. Lägg chokladen i en kastrull, häll på kaffe och rör om tills chokladen har smält. Tillsätt äggblandningen och värm försiktigt i 1–2 minuter tills det har tjocknat. Rör i gelatinet och låt blandningen stå tills den börjar stelna. Rör om med jämna mellanrum.
  4. Vispa 1,5 dl av grädden. Vispa äggvitorna till ett fast skum. Vänd först ner grädden i kaffeblandningen och sedan äggvitorna.
  5. Häll blandningen i formen och ställ in i kylskåpet i 2 timmar.
  6. Ta ut tårtan ur formen. Vispa resten av grädden och garnera med vispgrädde, riven choklad och lite kanel.

Har du testat våra andra receptsajter?