Tårta för kaffeälskare. Denna cappuccinotårta har en utsökt smak av kaffe, kanel och choklad.
Receptet är för 6–8 personer
Du behöver
Gör så här
- Blanda smör, kaksmulor och kanel. Lägg massan i botten av en rund bakform (20 cm) och tryck ut den ordentligt. Ställ formen i kylskåpet.
- Häll gelatinpulver och kallt vatten i en skål och låt stå i 5 minuter. Placera skålen över en kastrull med varmt vatten och rör om för att lösa upp gelatinet.
- Vispa äggulor och socker pösigt. Lägg chokladen i en kastrull, häll på kaffe och rör om tills chokladen har smält. Tillsätt äggblandningen och värm försiktigt i 1–2 minuter tills det har tjocknat. Rör i gelatinet och låt blandningen stå tills den börjar stelna. Rör om med jämna mellanrum.
- Vispa 1,5 dl av grädden. Vispa äggvitorna till ett fast skum. Vänd först ner grädden i kaffeblandningen och sedan äggvitorna.
- Häll blandningen i formen och ställ in i kylskåpet i 2 timmar.
- Ta ut tårtan ur formen. Vispa resten av grädden och garnera med vispgrädde, riven choklad och lite kanel.